przepis na domową granolę z miodem
przepis na domową granolę

 

 

Zdrowa wersja chrupiącego musli. Może stanowić bazę porannej owsianki lub jako dodatek do jogurtu czy nawet lodów. Pieczone płatki owsiane z dużą ilością orzechów, pestkami słonecznika i rodzynkami, to wszystko wymieszane z kakao i słodzone miodem. Brzmi pysznie i bardzo łatwo się robi :) Sprawdź sam!

 

 

 


Do tego przepisu będziesz potrzebować:
+1 szklankę płatków owsianych
+ garść ulubionych orzechów, np. orzechów ziemnych
+ pestki słonecznika
+ rodzynki
+ 3 łyżki kakao
+ 4 łyżki miodu
+ 1/4 szklanka soku z pomarańczy

Sposób przygotowania:
Do miski wsyp płatki owsiane, posiekane orzechy, pestki słonecznika oraz rodzynki. Wymieszaj je z kakao. Dodaj płynnego miodu oraz soku z pomarańczy. Wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszaj i rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym do 175C piekarniku, przez 15-20 minut. Przemieszaj granolę kilka razy w trakcie pieczenia, aby równomiernie się upiekła.


Smacznego!

 

Autor: Katarzyna Jadowska, dietetyk kliniczny

Waluty
Wersje językowe
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl